Jämför företagslån

Känner du att din verksamhet har potential att växa till nästa nivå men saknar tillgång till det kapitalet som krävs? Som låneförmedlare har vi goda kontakter med flera olika långivare och kan hjälpa dig att hitta ett attraktivt företagslån. Med våra kontakter slipper du lägga den tid som det annars tar att leta, jämföra och fylla i formulär. Vi har samlat alla företagslån på ett och samma ställe så att du snabbt och enkelt kan jämföra räntor och villkor på olika förtagslån. Du kan även låta oss förmedla tjänsten. Fyll då i formuläret så återkommer vi till dig!

 • Kostnadsfri förmedling av företagslån
 • Ej bindande samt svar inom 24 timmar
 • Snabb överblick av marknaden
 • Endast en kreditupplysning

  Välj lånebelopp

  Finansiera din verksamhet och skapa affärsmöjligheter

  Ett företagslån kan ge dig tillgång till det kapital du behöver för att investera i nya projekt, utveckla befintliga verksamheter eller förvärva ny utrustning. Detta kan hjälpa dig att öka produktiviteten och konkurrenskraften i din verksamhet, samtidigt som det ger dig mer flexibilitet när det gäller att planera och genomföra långsiktiga affärsstrategier. Lån är vanligt bland företag och ofta den viktigaste formen av extern finansiering. Ansök nu och få svar inom 15 minuter.

  Ansök nu och se tillväxten ta fart!


  Företagslån från 10 000 kr - 30 miljoner! Pengarna på dagen!

  ★★★★★

  Företagslån upp till 15 miljoner! Ingen säkerhet krävs!

  ★★★★★

  Från ansökan till att du får dina pengar på 48 timmar!

  ★★★★★

  Svar inom 15 minuter! Lån upp till 1 miljon! 24 månader!

  ★★★★★

  Från ansökan till utbetalning av lånet på 24 timmar!

  ★★★★★

  Företagslån upp till 5 miljoner! Snabb ansökan!

  ★★★★★

  Inget krav på full personlig borgen vid företagslån!

  ★★★★★

  Jämför företagslån hos över 20 långivare med bara en UC!

  ★★★★★

  Låna upp till 1 miljon! Låneoffert inom en timme!

  ★★★★★


  Olika typer av företagslån

  Ett företagslån kan också hjälpa dig att skapa en stabil ekonomisk kapitalstruktur och hantera dina kortsiktiga skulder och utgifter. Det finns olika typer av företagslån som passar olika företag beroende på deras verksamhet och finansiella situation. Osäkra lån är tillgängliga för företag utan krav på säkerhet, medan säkrade lån har säkerhet i form av till exempel fastigheter eller fordringar, vilket kan göra det lättare för företag att få beviljat ett lån.

  Osäkrat företagslån

  Ett osäkrat företagslån är som namnet antyder ett verksamhetslån som inte kräver någon form av säkerhet. Det innebär att företaget inte behöver lämna någon egendom som säkerhet för lånet, såsom en industrifastighet eller motsvarande. Däremot kommer det att krävas en persongaranti. Det innebär att den som garanterar lånet är personligt ansvarig om företaget inte kan betala tillbaka lånet. Det kallas för borgenär eller borgensman och påminner om ett privatlån. Det här lånet är troligen det företagslån som är enklast att få beviljat och som tar minst tid. Ofta har du pengarna på företagskontot samma dag.

  Säkrat företagslån

  Ett säkrat företagslån är ett företagslån där långivaren kräver en form av säkerhet. Det innebär att företaget måste lämna någon form av tillgång som säkerhet för lånet, såsom fastigheter eller fordringar. Dessa tillgångar fungerar som säkerhet för långivaren och kan användas om företaget inte kan betala tillbaka lånet. Det svenska bankerna kräver i princip alltid säkerhet. Banken kommer att kräva en affärsplan, bokslut, balansräkning och kanske även granska din privatekonomi. Läs mer om kraven för säkrat lån för företag hos verksamt.se

  Företagslån - Finansiera din tillväxt, realisera dina mål
  Finansiera din verksamhet och skapa affärsmöjligheter

  Fördelar med ett lån utan säkerhet

  • Kräver inte att företaget lämnar någon form av säkerhet, såsom fastigheter eller fordringar, vilket gör det lättare att få beviljat.
  • Kan vara ett bra alternativ för företag som inte har tillgång till säkerheter eller som inte vill sätta sina tillgångar på spel.
  • Kan vara ett bra alternativ för företag som vill finansiera kortsiktiga projekt eller investeringar.
  • Kan hjälpa företaget att hantera kortsiktiga utgifter och skulder.
  • Kan ge företaget mer flexibilitet att genomföra affärsstrategier och planera för långsiktig tillväxt.

  Bra verktyg för företag som vill investera i sin tillväxt

  Så om du vill ta din verksamhet till nästa nivå, investera i nya projekt eller förvärva ny utrustning, tveka inte att ansöka om ett företagslån. Vi har många olika långivare som kan hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för ditt företag. Så ta steget och ansök om ett företagslån idag – det kan vara starten på din affärsrevansch!

  Jämförelse av företagslån med och utan säkerhet

  1. Mindre krav på säkerhet: Ett företagslån utan säkerhet kräver inte att du som företagare ställer någon form av säkerhet för lånet, till exempel egendom eller kapital. Detta kan göra det lättare att få lånet beviljat.
  2. Snabbare ansökningsprocess: Eftersom det inte finns någon behov av att lämna in säkerheter, kan det vara en snabbare och mer smidig process att ansöka om ett företagslån utan säkerhet.
  3. Mindre administrativa kostnader: Ett företagslån utan säkerhet innebär oftast mindre administrativa kostnader för både företaget och banken, eftersom det inte finns några säkerheter som måste hanteras.
  4. Flexibilitet: Ett företagslån utan säkerhet ger företaget mer flexibilitet eftersom det inte är bundet till någon form av tillgång eller egendom.
  5. Lägre ränta: Ett säkrat företagslån innebär att långivaren har en form av säkerhet för lånet, vilket kan leda till en lägre ränta.
  6. Lättare att få beviljat: Eftersom långivaren har en form av säkerhet för lånet, kan det vara enklare att få ett säkrat företagslån beviljat jämfört med ett osäkrat företagslån.
  7. Möjlighet till större lånebelopp: Eftersom långivaren har en form av säkerhet för lånet kan det möjliggöra för större lånebelopp, detta kan vara viktigt för vissa företag som behöver större kapital för att starta eller utveckla verksamheten.
  8. Längre löptid: Ett säkrat företagslån kan ofta ha en längre löptid än ett osäkrat lån, detta kan vara viktigt för företag som behöver låna pengar under en längre tid.
  9. Möjlighet till en fast räntesats: Ett säkrat företagslån kan ibland erbjuda en fast räntesats, vilket kan vara fördelaktigt för företag som vill ha en fast kostnad för lånet under löptiden.
  10. Mindre risk för långivaren: Eftersom långivaren har en form av säkerhet för lånet, är det mindre risk för långivaren att inte få tillbaka lånet, vilket kan vara viktigt för företag som vill ha en stabil finansiering.

  Det är viktigt att notera att ett företagslån utan säkerhet oftast har högre ränta jämfört med ett säkrat företagslån då det är mer riskfyllt för långivaren. Därför är det viktigt att göra en noggrann kalkyl innan man ansöker om ett lån och säkerställa att man kan betala tillbaka lånet i tid och med företagets överlevnad i åtanke.

  Ansökningsprocessen för ett säkrat företagslån

  Ansökningsprocessen för ett säkrat bolagslån kan variera lite mellan olika långivare, men i allmänhet innefattar det följande steg:

  1. Ansökan: Först och främst ska företaget fylla i och skicka in en ansökan till långivaren. Ansökan kan ske på långivarens hemsida eller genom att kontakta långivaren direkt. Ansökan innehåller information som företagets namn, adress, ägare och ekonomiska information.
  2. Kreditbedömning: Efter att ansökan har skickats in kommer långivaren att göra en kreditbedömning av företaget. Detta innebär att långivaren kommer att kontrollera företagets ekonomiska historia, inklusive kreditupplysning, för att avgöra om företaget är kreditvärdigt.
  3. Säkerhet: Eftersom det är ett säkrat företagslån så kommer långivaren att kräva någon form av säkerhet, det kan vara till exempel fastigheter, kapital eller andra tillgångar. Företaget måste därför presentera en säkerhet till långivaren för att kunna erhålla lånet.
  4. Avtal: Om företaget är kreditvärdigt och har lämplig säkerhet kommer långivaren att skicka ett avtal till företaget. Avtalet innehåller information om lånets villkor, ränta och återbetalningstid.
  5. Signering: Efter att företaget har läst igenom och godkänt avtalet, ska det signeras och skickas tillbaka till långivaren.
  6. Utbetalning: Efter att avtalet har signerats och långivaren har mottagit alla krävda dokument, kommer lånet att utbetalas till företaget.

  Det är viktigt att notera att ansökningsprocessen kan variera mellan olika långivare och det kan finnas extra steg eller krav som måste uppfyllas för att erhålla ett säkrat företagslån.

  Ansök om snabba och enkla företagslån med direktutbetalning!


  Företagslån från 10 000 kr - 30 miljoner! Pengarna på dagen!

  ★★★★★

  Företagslån upp till 15 miljoner! Ingen säkerhet krävs!

  ★★★★★

  Från ansökan till att du får dina pengar på 48 timmar!

  ★★★★★

  Svar inom 15 minuter! Lån upp till 1 miljon! 24 månader!

  ★★★★★

  Från ansökan till utbetalning av lånet på 24 timmar!

  ★★★★★

  Företagslån upp till 5 miljoner! Snabb ansökan!

  ★★★★★

  Inget krav på full personlig borgen vid företagslån!

  ★★★★★

  Jämför företagslån hos över 20 långivare med bara en UC!

  ★★★★★

  Låna upp till 1 miljon! Låneoffert inom en timme!

  ★★★★★


  Vad är rimlig ränta på företagslån?

  Det beror på en mängd faktorer, såsom företagets kreditvärdighet, lånebeloppet och lånets löptid. Generellt sett kan företagslån ha högre räntor än bostadslån eller konsumentlån på grund av det högre risktagandet från långivarens sida. Rimliga räntor för företagslån kan variera från 4% till 20% eller mer, men det är vanligt att se räntor på mellan 6% och 12%.

  Låneförmedlare företagslån

  En låneförmedlare av företagslån är en person eller ett företag som hjälper dig som företagare att hitta det bästa företagslånet för just din verksamhet. Det finns flera anledningar till varför det kan vara bra att låta en låneförmedlare hjälpa er i processen med ett lämpligt företagslån.

  1. Besparingar – Som låneförmedlare har vi goda kontakter med flera olika långivare och kan hjälpa dig att hitta det mest kostnadseffektiva företagslånet.
  2. Effektiv tidssparande – Att jämföra olika företagslån och långivare kan ta mycket tid och energi. Som låneförmedlare gör vi detta jobb åt dig så att du kan fokusera på din verksamhet.
  3. Expertis – Vi har bred erfarenhet av företagslån och kan hjälpa dig att förstå de olika alternativen på marknaden och välja det lån som passar just din verksamhet bäst.
  4. Skräddarsydd lösning – Som låneförmedlare tar vi hänsyn till din verksamhets unika behov och situation och hjälper dig att hitta en lösning som passar just dig.

  Vanliga frågor och svar om bolagsfinansiering

  1. Vad är den genomsnittliga räntan på ett företagslån?
  Räntan på ett företagslån kan variera beroende på långivare, lånebelopp och företagets kreditvärdighet. Generellt sett kan större företag med en stabil ekonomisk bakgrund förvänta sig lägre räntor.

  • Årlig ränta: För större finansieringar och längre återbetalningstider sätter banker ofta en årlig ränta. Den årliga räntan för företagslån ligger oftast mellan 6% och 14% per år. Storbanker kan erbjuda lägre räntor på företagslån eftersom deras upplåningskostnader är lägre. Det finns dock nya långivare på marknaden som erbjuder en rimlig årsränta som börjar runt 7-8% per år.
  • Månadsavgift: För korta finansieringar eller krediter som kan lösas i förtid sätter banken eller långivaren ofta en fast månadsavgift för företagslånet. Denna månadsavgift innefattar alla kostnader för lånet. Månadsavgiften ligger oftast mellan 1% och 4% per månad. Om man omvandlar detta till en årsränta motsvarar det en ränta mellan 12% och 48%. Dock, eftersom dessa krediter ofta betalas tillbaka i förtid, blir den faktiska årliga räntekostnaden ofta lägre.

  2. Är det möjligt att få ett företagslån utan UC-kontroll?
  Ja, det finns långivare som erbjuder företagslån utan att göra en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). UC är en av de största kreditupplysningsföretagen i Sverige, och när en kreditupplysning görs via dem registreras en förfrågan på den sökandes kreditrapport. Flera förfrågningar inom en kort tidsperiod kan påverka kreditvärdigheten negativt, vilket kan göra det svårare att få lån i framtiden.

  Därför kan företagslån utan UC-kontroll vara särskilt fördelaktiga för företag som:

  1. Vill undvika negativa markeringar: Varje gång en kreditupplysning görs via UC registreras en förfrågan. Flera förfrågningar kan ge intrycket av att företaget är i ekonomiskt trångmål, även om detta inte är fallet.
  2. Har tidigare avslag: Företag som tidigare har fått avslag på lånansökningar kan vilja undvika ytterligare UC-förfrågningar för att inte förvärra sin kreditrapport.
  3. Söker mindre lånebelopp: Långivare som inte använder UC för kreditupplysning kan ibland erbjuda mindre lånebelopp, vilket kan vara lämpligt för företag som bara behöver en mindre summa pengar.

  Det ska noteras att långgivaren måste göra en kreditupplysning men kan använda sig av ett annat kreditupplysningsföretag.

  3. Vilka lån finns tillgängliga för nystartade företag?
  Det finns särskilda lån som är utformade för att hjälpa nystartade företag att komma igång. Dessa lån kan ge det ekonomiska stöd som behövs för att ta företaget till nästa nivå. Läs mer om vad som krävs för att få ett företagslån beviljat.

  4. Finns det speciella lån för småföretag?
  Ja, många långivare erbjuder skräddarsydda lån för småföretag, med flexibla villkor och konkurrenskraftiga räntor. Läs mer om vad som krävs för att få ett företagslån beviljat.

  5. Är det möjligt att få ett företagslån utan personlig borgen?
  Ja, vissa långivare erbjuder företagslån utan krav på personlig borgen. Dessa lån kan ha högre räntor men erbjuder mer flexibilitet och mindre personlig risk.

  6. Kan enskilda firmor ansöka om företagslån?
  Ja, även om enskilda firmor kan ha svårare att få lån jämfört med aktiebolag på grund av den personliga risken, finns det långivare som specialiserar sig på lån för enskilda firmor.

  7. Är det möjligt att få ett företagslån trots betalningsanmärkning?
  Ja, trots en betalningsanmärkning finns det långivare som är villiga att bevilja företagslån. Dessa lån kan dock ha högre räntor. Läs mer under företagslån med betalningsanmärkning.

  8. Hur skiljer sig räntor på olika företagslån?
  Räntor på företagslån kan variera kraftigt beroende på långivare, lånebelopp och företagets kreditvärdighet. Räkna med en årlig ränta mellan 12% – 48%.

  9. Vad innebär ett osäkrat företagslån?
  Ett osäkrat företagslån innebär att företaget inte behöver ställa någon form av säkerhet för lånet.

  10. Vad är skillnaden mellan företagslån och privatlån?
  Medan företagslån är avsedda för företagsändamål, är privatlån avsedda för individens personliga behov. Räntor, villkor och kvalifikationskrav kan variera mellan dessa två typer av lån.

  Kontakta oss för att säkerställa att du får den bästa företagsfinansieringen till den mest kostnadseffektiva räntan, samtidigt som du sparar tid och får expertstöd.

  SMS-lån med direkt utbetalning alla dagar i veckan!

  SMS-lån med direkt utbetalning alla dagar i veckan!

  SMS-lån som ger pengar direkt I ljuset av de senaste rapporterna om svenska hushålls växande ... Läs mer
  När sänks räntan 2024 i Sverige

  När sänks räntan 2024 i Sverige

  Förväntad nedgång av räntan under 2024 Enligt Swedbank, Nordea och SBAB är det förväntat att ... Läs mer
  Ansökan om SMS-lån med direktutbetalning

  Hitta ditt SMS-lån med direktutbetalning

  Hitta det bästa SMS-lånet med direktutbetalning idag Ta dig en stund och utforska vår insiktsfulla ... Läs mer
  Inflation december 2023

  Inflationen i december 2023

  Inflation i Sverige under december 2023 I december 2023 präglades Sveriges ekonomi av en komplex ... Läs mer