SMS-lån med betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning kan det vara svårt att få låna pengar på samma villkor som personer utan betalningsanmärkningar. Det finns dock SMS-lån som ett alternativ för dig med betalningsanmärkning och mer om det det längre ner. Många långivare kräver att du inte har några betalningsanmärkningar för att du ska få låna pengar hos dem.

Det finns dock vissa långivare som erbjuder lån även till personer med betalningsanmärkningar. Dessa lån kan vara dyrare än andra lån eftersom långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar till en person med en betalningsanmärkning. Så det är viktigt att jämföra lån.

Långivare som accepterar lån med betalningsanmärkning


Lån upp till 20 000 kr! Pengarna direkt! Utbetalning dygnet runt! Ingen UC!

★★★★★

Låna upp till 50 000 kr! Betalningsanmärkning går bra! Ingen UC! Svar direkt!

★★★★★

Låna utan UC upp till 20 000 kr! Du får svar direkt! Betalningsanmärkningar är ok!

★★★★★

Lån upp till 50 000 kr! Ingen UC! Betalningsanmärkning ok!

★★★★★

Lån upp till 30 000 kr! Betalningsanmärkningar ok! Ingen UC! Fast kostnad!

★★★★★

Lån upp till 50 000 kr! Du får ha max 9 st betalningsanmärkningar! Svar samma dag!

★★★★★

Låna upp till 50 000 kr! Ingen UC! Betalningsanmärkning går bra!

★★★★★

Låna upp till 25 000 kr! Betalningsanmärkning ok! Upp till 5 år återbetalningstid!

★★★★★

Låna upp till 30 000 kr! Betalningsanmärkningar är ok! Utbetalning sker samma dag!

★★★★★


Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering i en kreditupplysning som visar att en person har missat att betala en skuld i tid. Det kan till exempel handla om att man inte har betalat en räkning, parkeringsbot eller lån enligt avtalad tidplan. Betalningsanmärkningar kan påverka en persons möjlighet att få lån, hyra en lägenhet eller få ett kreditkort eftersom det anses vara en indikation på en osäker betalningshistorik. Anmärkningen försvinner normalt tre år efter att skulden är betald.

När får man en betalningsanmärkning?

Att du får ett inkassokrav betyder inte att du fått eller kommer få en betalningsanmärkning. Men om du missat eller struntat i att betala en räkning trots påminnelser från ett inkassoföretag kommer fordringsägaren (den du har en skuld till) att vända sig till Kronofogden. Kronofogden är en myndighet som är ansvarig för att driva in skulder som inte betalats. Om en person har en skuld som inte betalats och fordringsägaren har vänt sig till Kronofogden för att få hjälp med att driva in skulden och du varken betalar eller protesterar mot kravet kan det leda till att en betalningsanmärkning.

Det är kreditupplysningsföretagen till exempel UC (Upplysningscentralen) som utfärdar och registrerar betalningsanmärkningar genom att dom hämtar information från Kronofogdens databaser. Denna information använts för att skapa kreditupplysningar som kan användas av olika företag och organisationer för att bedöma en persons kreditvärdighet.

Företag som har ett avtal med kreditupplysningsföretag kan begära en kreditupplysning för att exempelvis bedöma en ansökan om lån eller kreditkort. Om en person missar att betala en skuld enligt avtalat så kan detta företag rapportera detta till kreditupplysningsföretaget som då kommer att registrera en betalningsanmärkning på den personen.

SMS-lån även för dig med betalningsanmärkning

Det finns vissa långivare som erbjuder SMS-lån även till personer med betalningsanmärkningar. Som nämnt är det är vanligt att räntan på sådana lån är högre än på andra SMS-lån eftersom långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar till en person med en betalningsanmärkning. Därför ska du alltid jämföra lån mot varandra innan du ansöker. Här nedanför ser du några långivare som erbjuder SMS-lån även till dig med betalningsanmärkning.

Exempel på SMS-lån med betalningsanmärkning

  • Ferratum beviljar lån trots betalningsanmärkning – Läs mer
  • Brixo beviljar SMS-lån trots betalningsanmärkning – Läs mer
  • Northmill beviljar upp till 50 000 kr med betalningsanmärkning – Läs mer
  • Sambla beviljar lite större lån även betalningsanmärkning – Läs mer

Svårare att få låna pengar i framtiden

Det är viktigt att tänka på att en betalningsanmärkning påverkar din kreditvärdighet negativt och det kan göra det svårare att få låna pengar i framtiden. Därför är det extra viktigt att du är försiktig med att ta lån och att du endast tar lån om du verkligen behöver det.

Om du har svårt att hantera skulderna och riskerar att få betalningsanmärkning kan det vara en bra idé att prata med en rådgivare på en konsumentvägledning eller en skuldrådgivare om du behöver hjälp med att hantera skulderna.

En skuldrådgivare är en person som har utbildning och erfarenhet av att hjälpa människor med att hantera skulder och ekonomiska problem. Skuldrådgivare arbetar oftast på konsumentvägledningar, banker, kommuner eller andra organisationer som erbjuder rådgivning och hjälp till personer med skulder.

Om du har svårt att hantera skulderna kan du vända dig till en skuldrådgivare för att få hjälp och rådgivning. En skuldrådgivare kan hjälpa dig att göra upp en budget, att få en överblick över dina skulder och att hitta lösningar på dina ekonomiska problem. Skuldrådgivaren kan också hjälpa dig att få kontakt med olika organisationer och myndigheter som kan hjälpa dig med skulderna.

Det är oftast gratis att prata med en skuldrådgivare, men det kan vara bra att kontrollera detta innan du bokar en tid. Du kan också vända dig till en skuldrådgivare om du har frågor om skulder och ekonomi eller om du behöver rådgivning innan du tar ett lån. På konsumentverket hittar du all information om du behöver få hjälp med skuldrådgivning.

 

Lån utan inkomst?

Lån utan inkomst – Är det möjligt?

Kan man verkligen få lån utan inkomst? Att navigera i lånemarknaden utan en fast inkomst ... Läs mer
Utforska SMS-lån, från regler till risker med betalningsanmärkningar

Allt du behöver veta om SMS-lån

Vad är ett SMS-lån? SMS-lån, även kända som snabblån, har blivit alltmer populära i Sverige ... Läs mer
Snabb utbetalning av ditt lån

Betalningsmetoder som garanterar snabb utbetalning av ditt lån

Betalningsmetoder som garanterar snabb utbetalning av ditt lån. Har du någonsin undrat vilka betalningsmetoder som ... Läs mer
SMS-lån med Swishutbetalning

SMS-lån med Swishutbetalning

Swishutbetalning – framtidens sätt att hantera SMS-lån Förmodligen har du funderat på vilket SMS-lån som ... Läs mer