Kan inte betala elräkningen

Allt fler företag kan inte betala elräkningen

Att ha problem med att betala elräkningen är tyvärr en vanlig utmaning för många företag i dessa tider. Företagens elskulder som gått till Kronofogden har fördubblats sedan förra året. Om ett företag inte kan betala sin elräkning kan det leda till en rad olika problem. Ett av de första problemen som kan uppstå är att elleverantören väljer att stänga av strömmen till företaget, vilket kan få allvarliga konsekvenser för verksamheten.

Företag som har svårt att betala elräkningen bör omgående söka hjälp. Regeringen har utlovat ett elstöd till företagen men hur man ansöker om detta är inte klart ännu. Energimyndigheten erbjuder rådgivning och stöd för företag som vill energieffektivisera. Det finns också olika finansiella lösningar som företag kan använda sig av, som företagslån eller en kredit. Ett kortfristigt företagslån kan i vissa fall stärka upp din likviditet bättre än vad det skulle innebära att söka anstånd med att betala elräkningen.

Ansök om ett företagslån och betala din elräkning


Företagslån från 10 000 kr - 30 miljoner! Pengarna på dagen!

★★★★★

Företagslån upp till 15 miljoner! Ingen säkerhet krävs!

★★★★★

Från ansökan till att du får dina pengar på 48 timmar!

★★★★★

Svar inom 15 minuter! Lån upp till 1 miljon! 24 månader!

★★★★★

Från ansökan till utbetalning av lånet på 24 timmar!

★★★★★

Företagslån upp till 5 miljoner! Snabb ansökan!

★★★★★

Inget krav på full personlig borgen vid företagslån!

★★★★★

Jämför företagslån hos över 20 långivare med bara en UC!

★★★★★

Låna upp till 1 miljon! Låneoffert inom en timme!

★★★★★


Söka anstånd med att betala elräkningen

En av de vanligaste lösningarna är att söka anstånd med att betala elräkningen. Anstånd är en form av avbetalning där företaget får möjlighet att betala sin elräkning i flera mindre omgångar istället för en stor summa på en gång. Det finns flera olika sätt att söka anstånd, men det vanligaste är att kontakta elbolaget och ansöka om det.

För att ansöka om anstånd med att betala sin elräkning måste företaget visa att det har en verklig ekonomisk svårighet. Samt visa hur företaget planerar att betala sina elräkningar framåt. Det är också viktigt att visa att företaget har försökt att hitta andra lösningar till exempel att sälja av tillgångar.

Företag kan också försöka minska sina elkostnader. Det finns många sätt att göra detta, inklusive att installera solpaneler, energieffektivisering och att minska elanvändningen under tidpunkter då det är dyrt att köpa el.

Elbolaget har rätt att neka ansökan om anstånd om det inte anser att det finns tillräckliga skäl för det. Det är också viktigt att komma ihåg att företaget fortfarande är skyldigt att betala räntor och avgifter under tiden det får anstånd med att betala elräkningen.

Det är också bra att ha i åtanke att det inte är ett lån utan det är kvarstående skulder som måste betalas i slutändan. Så det är viktigt att ha en plan för hur man ska klara av att betala alla skulder i tid.

Med en god plan och god kommunikation kan företaget hitta en lösning som gör det möjligt att betala sin elräkning och samtidigt behålla drift av verksamheten.

Det viktigaste är att söka hjälp i tid

I slutändan handlar det om att vara proaktiv och söka hjälp i tid. Företag som tar itu med sina ekonomiska problem tidigt har större chanser att återhämta sig och fortsätta att växa. Oavsett vilken lösning du väljer så är det är viktigt att inte vänta för länge, eftersom problemet bara kommer att förvärras med tiden.

En lösning på detta problem kan vara att söka ett företagslån. Sammantaget kan det vara svårt för ett företag som har problem att betala sin elräkning att få lån från traditionella banker på grund av deras ekonomiska ställning men också på grund av den administration det innebär. Men det finns enkla och snabba alternativ till banklån som kan hjälpa företag med att betala sin elräkning.

Säkra företags ekonomi med ett företagslån för elräkningen

  • Froda beviljar lån till företag upp till 2 miljoner – Läs mer
  • OPR beviljar lån till företag upp till 1 miljon – Läs mer
  • CapitalBox beviljar lån till företag upp till 3,5 miljoner – Läs mer
  • Fedelta beviljar lån till företag upp till 500 000 kr – Läs mer

Ett alternativ till storbankerna är långivare som specialiserat sig på just företagslån. Här finns flera fördelar i både ansökningsprocessen och möjligheten till att få lånet godkänt. Vanligast är det med företagslån utan säkerhet. Ett osäkrat företagslån innebär att långivaren inte kräver någon form av säkerhet från företaget för att bevilja lånet. Det innebär att företaget inte behöver lämna någon form av tillgång som säkerhet för lånet. Istället baseras beslutet om lånet på företagets ekonomiska situation och kreditvärdighet, oftast så kommer du som privatperson stå som borgensman för lånet. Det kan vara lättare att få ett osäkrat företagslån jämfört med ett säkrat lån, men räntan kan vara högre eftersom det finns en högre risk för långivaren.

Ansöka om ett osäkrat företagslån går vanligtvis till på följande sätt:

  1. Företaget ansöker om lånet, ofta genom att fylla i en ansökan online eller genom att kontakta långivaren direkt.
  2. Långivaren kommer att begära in information om företaget, inklusive företagets ekonomiska historia, nuvarande ekonomiska situation.
  3. Långivaren kommer att göra en kreditbedömning av företaget och avgöra om företaget är kreditvärdigt för lånet.
  4. Om lånet beviljas, kommer långivaren att skicka över lånevillkoren, inklusive räntan och avbetalningsplanen, till företaget för godkännande.
  5. När företaget har godkänt villkoren, kommer långivaren att utbetala lånet till företaget.

Det är viktigt att komma ihåg att lån är en form av skuld och det är viktigt att företaget har en plan för att kunna betala tillbaka lånet och förstå vilka villkor som gäller. Värt att notera är att ansökningsprocessen kan variera mellan olika långivare och att det kan finnas fler krav eller dokument som krävs för att ansöka om ett osäkrat företagslån.

Ansök om bästa företagslånet

Hitta det perfekta företagslånet för din verksamhet

En enkel och smidig jämförelse av företagslån Välkommen till Swefinans – din partner i företagsfinansiering! ... Läs mer
Företagslån för att betala elräkningen

Kan inte betala elräkningen

Allt fler företag kan inte betala elräkningen Att ha problem med att betala elräkningen är ... Läs mer
Företagslån med betalningsanmärkning

Företagslån med betalningsanmärkning

Kan man få ett företagslån med betalningsanmärkning? Det korta svaret är JA. Dock kan det ... Läs mer
Vad krävs för att få ett företagslån?

Vad krävs för att få företagslån?

Vi reder ut vad som krävs för att få ett företagslån? Vad krävs för att ... Läs mer