Privatlån

Ett privatlån är ett lån som ger dig möjlighet att låna pengar upp till 600 000 kr utan säkerhet. Du väljer själv vad du vill använda pengarna till men det kan till exempel vara för att köpa en bil, renovera ditt hem eller boka en resa. Med ett privatlån kan du välja lånebelopp och återbetalningstid som passar dig. Ansökningsprocessen är lika enkel som vid snabblån men räntan är ofta betydligt lägre.

Vad är ett privatlån?

Med ett privatlån innebär det att du tar ett lån från en bank eller annan långivare utan säkerhet och du kan du låna från 10 000kr upp till 600 000kr utan säkerhet. Det är ett vanligt alternativ när man vill låna pengar snabbt utan säkerhet. Vanligtvis kräver låneinstitutet att du har fyllt 18 år och inte överskrider 75 år samt så kräver de att du har fast inkomst från arbete eller pension samt att du inte har någon aktiv skuld hos kronofogden. Ett privatlån har ofta lägre ränta än ett SMS-lån och du får pengarna utbetalda inom 1-3 bankdagar.

Hitta ett privatlån med låg ränta


Lån upp till 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Lån upp till 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Rekommenderas

Lån mellan 10 000 - 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Låna upp till 150.000 kr! Pengarna på kontot samma dag!

★★★★★

Låna upp till 500 000 kr med riktigt låg ränta från 3,50%!

★★★★★

Låna upp till 150 000 kr! Svar direkt! Ingen säkerhet krävs!

★★★★★

Låna upp till 100 000 kr från Thorn! Fast årlig ränta från 9,9 %!

★★★★★

Lån upp till 40.000 kr utan säkerhet! Fast låg ränta från 6,84%!

★★★★★

Låna upp till 50 000 kr! Individuell ränta! Uttag dygnet runt!

★★★★★

Ränta från 2,95%! Lån upp till 600 000 kr! Ansök idag!

★★★★★

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Löptid upp till 12 år!

★★★★★

Låna mellan 10 000 kr - 40 000 kr utan krångel på Klicklån!

★★★★★

Erbjudande från flera banker med en kreditupplysning!

★★★★★


Ett alternativ när man vill slå ihop krediter

I vissa undantagsfall kräver även låneinstitutet att du är 20 år eller äldre samt att du är skriven i Sverige. Vanligtvis ansöker du om 10 000kr – 600 000kr på en återbetalningstid på 1-15 år. Pengarna kan du ha på ditt konto inom några dagar om du uppfyller kriterierna. Räkna med att det tar 1-3 bankdagar. Syftet med ett privatlån kan vara köp av bil, båt, renovering eller bostad. Ett privatlån kan också vara ett alternativ när man vill slå ihop flera mindre krediter, ett så kallat hopbakslån.

Privatlån
Det är viktigt att tänka efter innan du tar ett lån och att jämföra olika lånealternativ för att hitta det bästa lånet för just dina behov

Vad är skillnaden på SMS-lån och privatlån?

Det finns flera skillnader både vad gäller den totala kostnaden för lånet och syftet med själva lånet.

  1. Belopp: SMS-lån är vanligtvis på mycket mindre belopp än privatlån, oftast upp till ett par tusen kronor. Privatlån kan vara på hundratusentals kronor eller mer.
  2. Ansökningsprocess: SMS-lån kan ofta ansökas om snabbt och enkelt genom att skicka en SMS eller göra en online-ansökan. Privatlån kräver oftast en mer formell ansökningsprocess, med dokumentation av inkomst och skulder och en kreditprövning.
  3. Ränta: SMS-lån har ofta högre räntor än privatlån, eftersom de är mindre belopp och kan vara mer riskabla för långivaren.
  4. Avbetalningstid: SMS-lån har oftast en kortare avbetalningstid än privatlån, ofta en månad eller två. Privatlån kan ha löptider på flera år.
  5. Användningsområde: SMS-lån är oftast avsedda för akuta utgifter och kan vara ett alternativ till att ta ut ett vanligt lån eller en kredit. Privatlån är avsedda för större inköp eller projekt, såsom att köpa en bostad eller bil, göra om ett hem eller starta en verksamhet.

Det är viktigt att tänka efter innan du tar ett lån och att jämföra olika lånealternativ för att hitta det bästa lånet för just dina behov. Det kan också vara en idé att prata med en finansiell rådgivare eller konsumentvägledare innan du tar ett lån. Annars är denna låneform ett mer ekonomiskt alternativ än kortare krediter.

Hur går låneansökan till?

För att ansöka behöver du fylla i en ansökan där du lämnar uppgifter om din inkomst och utgifter, samt bevis på din identitet och inkomst. Du får inte ha några aktuella skulder hos kronofogden. En del långivare godkänner dock betalningsanmärkning om dessa är äldre än 6 månader. Ansökan görs digitalt och tar inte lång tid. Det är också viktigt att jämföra olika erbjudanden och läsa igenom villkoren noga innan man ansöker, för att vara säker på att man får det bästa erbjudandet. Det finns många olika långivare som erbjuder privatlån så det kan vara bra att jämföra olika alternativ.

Hur lång tid tar det att få pengarna utbetalda?

Det är viktigt att tänka på att ett privatlån ofta innebär ett större lån än ett SMS-lån och har lägre räntekostnader vilket tar någon dag extra att färdigställa. Tiden det tar att få pengarna utbetalade med ett privatlån kan variera beroende på vilken långivare du väljer och hur stort lån det är. Men i allmänhet så brukar det ta någonstans mellan 1 – 5 arbetsdagar efter att låneansökan har blivit godkänd. Det brukar framgå av långivaren hur snabbt du har pengarna utbetalda.

Återbetalningstid av privatlån

Flexibilitet är nyckeln när det kommer till återbetalningstiden för ett privatlån. Du kan välja mellan kortare eller längre återbetalningstider, beroende på din ekonomiska situation och din förmåga att betala av lånet. Kortare återbetalningstider innebär högre månatliga avbetalningar, men lägre totala räntekostnader. Längre återbetalningstider innebär lägre månatliga avbetalningar men högre totala räntekostnader.

Du kan också välja mellan fast eller rörlig ränta, det ger dig möjlighet att anpassa lånet efter dina önskemål och förutsättningar. Med fast ränta vet du exakt vad din månadskostnad kommer att vara under hela återbetalningstiden medan rörlig ränta kan variera beroende på marknadsförhållanden. Läs om marknadsränta.

Så oavsett om du vill köpa en bil, renovera ditt hem, eller bara ta en semester, ett privatlån ger dig möjlighet att få det du vill ha nu, och betala av det över tid. Ansök nu och se hur enkelt det kan vara att få tillgång till pengarna du behöver!

Vad skiljer blankolån från privatlån?

Blankolån och privatlån är båda typer av lån som ger dig möjlighet att låna pengar, men det finns vissa skillnader mellan dem.

En av de största skillnaderna är syftet med lånet. Blankolån är oftast avsedda för att finansiera köp av dyrare varor eller tjänster som exempelvis en bil eller en renovering av bostaden, medan privatlån är mer allmänt avsedda för att finansiera ett brett spektrum av utgifter, som exempelvis konsumtion, skuldkonsolidering eller resor.

En annan skillnad är lånets storlek och återbetalningstid. Blankolån tenderar att vara större i belopp och ha längre återbetalningstider jämfört med privatlån.

Blankolån kräver oftast mer dokumentation och kan kräva säkerhet i form av en pant i en tillgång som exempelvis bil eller bostad. Privatlån kräver oftast mindre dokumentation och kräver inte någon form av säkerhet.

När blev privatlån populära i Sverige?

Privatlån blev allmänt tillgängliga i Sverige på 1990-talet, men det var först på 2000-talet som de verkligen blev populära. Det var främst på grund av att den ekonomiska tillväxten var stark och räntorna var låga, vilket gjorde det lättare för människor att låna pengar. Detta, tillsammans med en ökad efterfrågan på konsumtion och renoveringar av bostäder, ledde till en ökning av antalet privatlån i Sverige.

Konsumtionslån har vuxit stadigt de senaste åren

Konsumtionslån har vuxit stadigt de senaste åren. Mellan 2010 och 2021 ökade de med 81 procent. Statistik från SCB. Den ökade tillgängligheten av privatlån gjorde det också lättare för människor att låna pengar, och det blev vanligare för människor att låna pengar för att finansiera konsumtion, renoveringar av bostäder och andra utgifter.

Samtidigt kan det noteras att det också har varit debatter och oro kring hushållens skuldsättning och detta ökade tillgängligheten av lån. Det är viktigt att vara medveten om detta och att låna pengar ansvarsfullt, så man kan betala tillbaka lånet i tid.

Storbankerna får svårt att konkurrera

Storbankerna påverkas på olika sätt av det privata aktörerna på marknaden för lån och krediter. Ett sätt på vilket detta kan ske är genom konkurrens. Privata långivare erbjuder ofta privatlån med snabba utbetalningar och enkla ansökningsprocesser, vilket kan göra det svårt för storbankerna att konkurrera med dessa erbjudanden.

Storbankerna behöver anpassa sig och förbättra sina online-plattformar och göra dem mer användarvänliga. och erbjuda liknande tjänster och produkter för att kunna fortsätta att konkurrera.

5 populära privatlån


Lån upp till 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Lån upp till 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Rekommenderas

Lån mellan 10 000 - 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Låna upp till 150.000 kr! Pengarna på kontot samma dag!

★★★★★

Låna upp till 500 000 kr med riktigt låg ränta från 3,50%!

★★★★★


Passar för dig:

  1. När du behöver finansiera ett stort inköp, såsom att köpa en bostad eller bil, göra om ett hem eller starta en verksamhet.
  2. När du vill samla flera dyra lån och krediter i ett enda lån med en lägre ränta.
  3. När du har en fast inkomst och kan visa upp en sund ekonomi.
  4. När du har råd att betala tillbaka lånet i månadsvisa avbetalningar.

Fler låneformer:

Privatlån
Bolån/Bostadslån
SMS lån
Billån
MC lån

Låna pengar till kontantinsats

Låna till kontantinsatsen

Låna till kontantinsats 2024 – Hur mycket kan jag låna för att köpa bostad? Letar ... Läs mer
SMS-lån med direkt utbetalning alla dagar i veckan!

SMS-lån med direkt utbetalning alla dagar i veckan!

SMS-lån som ger pengar direkt I ljuset av de senaste rapporterna om svenska hushålls växande ... Läs mer
När sänks räntan 2024 i Sverige

När sänks räntan 2024 i Sverige

Förväntad nedgång av räntan under 2024 Enligt Swedbank, Nordea och SBAB är det förväntat att ... Läs mer
Ansökan om SMS-lån med direktutbetalning

Hitta ditt SMS-lån med direktutbetalning

Hitta det bästa SMS-lånet med direktutbetalning idag Ta dig en stund och utforska vår insiktsfulla ... Läs mer