Företagslån med betalningsanmärkning

Kan man få ett företagslån med betalningsanmärkning?

Det korta svaret är JA. Dock kan det krävas lite mer från dig som företagare att få ett företagslån godkänt med en betalningsanmärkning. Här går vi igenom hur du ökar dina chanser till ett lån och hur du kan förbereda dig innan du ansöker hos en långivare. Ett företag med betalningsanmärkningar kan ha svårt att få ett lån godkänt från traditionella banker eftersom dessa ofta tittar på ett företags ekonomiska historia och kreditvärdighet (läs vad som krävs för att få ett företagslån) via UC innan de beviljar ett lån. Men det finns fortfarande möjligheter för företag att få ett lån, även om det har betalningsanmärkningar.

Öka dina chanser att få ett lån trots betalningsanmärkning

  1. Hitta en specialiserad långivare: Det finns många långivare som specialiserar sig på att bevilja lån till företag med eller utan betalningsanmärkningar. Dessa långivare tittar generellt på din nuvarande ekonomi istället för att bedöma företagets möjligheter att betala av lånet genom dess ekonomiska historia. Ett sådant lån kan innebära högre räntor och avgifter, men gör det möjligt med lån till företag med dålig kredit. Ett av dessa företag är Froda.
  2. Erbjud säkerhet: Om du kan erbjuda säkerhet för lånet, såsom fastigheter eller fordon, kan det öka chanserna att få ett lån godkänt. Detta eftersom långivaren har en form av säkerhet för att få tillbaka lånet om företaget inte kan betala tillbaka det.
  3. Ha en stabil ekonomi: Ett företag med en stabil ekonomi, såsom goda inkomster och låg skuldsättning, kan ha lättare att få ett lån godkänt än ett företag med dåliga ekonomiska förutsättningar.
  4. Ha en affärsplan: En detaljerad och realistisk affärsplan kan visa långivaren att företaget har en långsiktig plan för att återbetala lånet och att det har en god chans att lyckas.
  5. Etablera kontakt med långivaren: Ha en öppen kommunikation med långivaren och var ärlig om företagets ekonomiska situation. Det kan hjälpa långivaren att förstå företagets behov och kan öka chanserna för att få ett lån godkänt.

Det finns ingen garanti för att ett företag med betalningsanmärkningar kommer att få ett lån godkänt. Men genom att följa ovanstående tips och genom att undersöka flera olika långivare så ökar du chanserna. Här kan du jämföra företagslån.

Kreditvärdighet baserat på företagets ekonomi

Kreditvärdighet baserat på företagets ekonomi innebär att långivaren bedömer företagets förmåga att betala tillbaka ett lån baserat på dess ekonomiska ställning och historik. Detta kan innefatta faktorer som företagets omsättning, vinst, skuldsättning, likviditet och kreditvärdighet hos de som står bakom företaget. Ju bättre ekonomisk ställning ett företag har, desto högre kreditvärdighet och därmed större chans att få ett lån godkänt även om företaget har en betalningsanmärkning.

Här kan du ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning


Företagslån från 10 000 kr - 30 miljoner! Pengarna på dagen!

★★★★★

Företagslån upp till 15 miljoner! Ingen säkerhet krävs!

★★★★★

Från ansökan till att du får dina pengar på 48 timmar!

★★★★★

Svar inom 15 minuter! Lån upp till 1 miljon! 24 månader!

★★★★★

Från ansökan till utbetalning av lånet på 24 timmar!

★★★★★

Företagslån upp till 5 miljoner! Snabb ansökan!

★★★★★

Inget krav på full personlig borgen vid företagslån!

★★★★★

Jämför företagslån hos över 20 långivare med bara en UC!

★★★★★

Låna upp till 1 miljon! Låneoffert inom en timme!

★★★★★


Olika betalningsanmärkningar för företag

Allmänna mål och enskilda mål är två olika typer av betalningsanmärkningar för företag. Båda typerna av betalningsanmärkningar kan påverka ett företags kreditvärdighet och möjligheter att få lån eller krediter i framtiden men långivare bryr sig lite mindre om allmänna mål.

Allmänna mål är betalningsanmärkningar som är relaterade till ett företags skatter eller avgifter som inte betalats till stat eller kommun. Det kan exempelvis röra sig om parkeringsböter eller obetald skatt. Dessa anmärkningar är offentligt tillgängliga och kan påverka ett företags kreditvärdighet men är inte lika besvärliga som enskilda mål. Det är alltså lättare att få ett lån godkänt med betalningsanmärkning av kategorin allmänna mål.

Enskilda mål är betalningsanmärkningar som är relaterade till ett företags privata skulder, till exempel obetalda räkningar eller krediter. Dessa anmärkningar är inte offentligt tillgängliga och kan endast ses av långivare som gör en kreditprövning. Dessa gör det betydligt svårare att få lån.

Ansök om företagslån med betalningsanmärkningar

  • Froda beviljar lån till företag upp till 2 miljoner – Läs mer
  • OPR beviljar lån till företag upp till 1 miljon – Läs mer
  • CapitalBox beviljar lån till företag upp till 3,5 miljoner – Läs mer
  • Fedelta beviljar lån till företag upp till 500 000 kr – Läs mer
Ansök om bästa företagslånet

Hitta det perfekta företagslånet för din verksamhet

En enkel och smidig jämförelse av företagslån Välkommen till Swefinans – din partner i företagsfinansiering! ... Läs mer
Företagslån för att betala elräkningen

Kan inte betala elräkningen

Allt fler företag kan inte betala elräkningen Att ha problem med att betala elräkningen är ... Läs mer
Företagslån med betalningsanmärkning

Företagslån med betalningsanmärkning

Kan man få ett företagslån med betalningsanmärkning? Det korta svaret är JA. Dock kan det ... Läs mer
Vad krävs för att få ett företagslån?

Vad krävs för att få företagslån?

Vi reder ut vad som krävs för att få ett företagslån? Vad krävs för att ... Läs mer