Vad krävs för att få företagslån?

Vi reder ut vad som krävs för att få ett företagslån?

Vad krävs för att få ett förlagslån? Ett företagslån är en finansieringslösning för företag som behöver extra kapital för att driva och bygga ut sin verksamhet. Kanske behöver du pengar för att investera i ny utrustning eller nya lokaler för att kunna växa med ditt företag. Eller så behöver du kortfristigt kapital för att hantera kassaflödesproblem vid svåra ekonomiska perioder. Så vad krävs för att få ett företagslån? Man kan förenklat säga att det finns två olika typer av företagslån. Företagslån med säkerhet eller företagslån utan säkerhet via bank eller annan kreditgivare. När du lånar via banken är lånet nästan alltid säkrat.

Vad krävs för att få ett företagslån via banken?

 1. Ett verksamt företag: Du måste ha ett registrerat och verksamt företag för att kunna ansöka om ett företagslån.
 2. Inkomst och kostnader: Banken kommer att begära information om företagets ekonomiska historia, inklusive inkomster och kostnader, för att bedöma om företaget har möjlighet att betala tillbaka lånet.
 3. Affärsplan: Banken kommer att kräva en affärsplan som beskriver företagets verksamhet, mål och finansieringsbehov.
 4. Kreditvärdighet: Du måste visa att du har en god kreditvärdighet, vanligtvis genom en kreditupplysning.
 5. Säkerhet: Banken kan kräva säkerhet för lånet, till exempel pant i företagsfastigheter eller utställda fakturor.
 6. Ledningen: Banken kommer att kräva information om företagets ledning och ägande för att bedöma om det finns kompetens för att driva företaget.
 7. Bokföring och dokumentation: Banken kan kräva att företaget skickar in bokföring och annan dokumentation som banken behöver för att göra en korrekt bedömning av låneansökan.

Det är viktigt att notera att bankerna kan ha olika krav och villkor för att bevilja ett företagslån, så jämför hos flera banker innan du ansöker. Att låna via banken kommer att ställa krav på både företaget och dig som privatperson.

Att ansöka om ett företagslån har aldrig varit enklare

Vad krävs för att få ett företagslån? Under det senaste åren har många nya låneinstitut etablerat sig och flertalet av dessa riktar sig mot företagare. Här kan du ansöka om ett företagslån på bara några minuter. Principen är detsamma som om du tog ett privatlån. Ansökan är enkel att fylla i och det tar inte lång tid att skicka in. Det kan skilja sig något mellan olika långivare men följande steg kan du se som en generell väg till ett företagslån utan säkerhet.

Ansökningsprocessen för ett företagslån utan säkerhet

 1. Ansökan: Först och främst ska företaget fylla i och skicka in en ansökan till långivaren. Ansökan kan ske på långivarens hemsida eller genom att kontakta långivaren direkt. Ansökan innehåller information som företagets namn, adress, ägare och ekonomiska information.
 2. Kreditbedömning: Efter att ansökan har skickats in kommer långivaren att göra en kreditbedömning av företaget. Detta innebär att långivaren kommer att kontrollera företagets ekonomiska historia, inklusive kreditupplysning, för att avgöra om företaget är kreditvärdigt.
 3. Ingen säkerhet: Eftersom det är ett osäkrat företagslån så kommer långivaren inte kräva någon form av säkerhet och det är därför inte nödvändigt för företaget att presentera en säkerhet till långivaren.
 4. Avtal: Om företaget är kreditvärdigt kommer långivaren att skicka ett avtal till företaget. Avtalet innehåller information om lånets villkor, ränta och återbetalningstid.
 5. Signering: Efter att företaget har läst igenom och godkänt avtalet, ska det signeras och skickas tillbaka till långivaren.
 6. Utbetalning: Efter att avtalet har signerats och långivaren har mottagit alla krävda dokument, kommer lånet att utbetalas till företaget.

Företagslån från 10 000 kr - 30 miljoner! Pengarna på dagen!

★★★★★

Företagslån upp till 15 miljoner! Ingen säkerhet krävs!

★★★★★

Från ansökan till att du får dina pengar på 48 timmar!

★★★★★

Svar inom 15 minuter! Lån upp till 1 miljon! 24 månader!

★★★★★

Från ansökan till utbetalning av lånet på 24 timmar!

★★★★★

Företagslån upp till 5 miljoner! Snabb ansökan!

★★★★★

Inget krav på full personlig borgen vid företagslån!

★★★★★

Jämför företagslån hos över 20 långivare med bara en UC!

★★★★★

Låna upp till 1 miljon! Låneoffert inom en timme!

★★★★★


Vilken bank är bäst för företagslån?

Några av de största bankerna i Sverige som erbjuder företagslån är SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar. Dessa banker har ofta ett brett utbud av företagslån och kan erbjuda lån för olika syften och i olika storlekar. Men det är viktigt att du jämför de villkor och räntor som erbjuds för att hitta det bästa lånet för dig. Andra långivare som är duktiga på företagslån är Krea och Froda.

Vad tittar banken på vid företagslån?

Vad krävs för att få ett företagslån? Vid företagslån tittar banken på flera olika faktorer för att avgöra om företaget är kreditvärdigt och om det kan betala tillbaka lånet. Här är några av de viktigaste faktorerna som banken brukar titta på.

 1. Ekonomisk historia: Banken kommer att granska företagets ekonomiska historia, inklusive företagets inkomst och kostnader, för att se hur väl företaget har presterat och om det har några skulder eller betalningsanmärkningar.
 2. Kreditvärdighet: Banken kommer att göra en kreditupplysning på företaget för att se hur företaget har hanterat tidigare lån och krediter.
 3. Företagets affärsplan: Banken kommer att titta på företagets affärsplan för att se om det finns en lönsamhet och hur långsiktigt det är.
 4. Säkerhet: Om lånet kräver säkerhet så kommer banken kräva säkerhet i form av till exempel pant eller företagsfastighet för att minska risken för lånet.
 5. Ledningen: Banken kommer att titta på vem som äger företaget och vilken erfarenhet ledningen har för att avgöra om det finns kompetens för att driva företaget.
 6. Marknad: Banken kommer att titta på företagets marknad och konkurrens, för att se om det finns en efterfrågan på det företaget erbjuder och om det finns en chans för företaget att växa och öka intäkterna.

Hur fungerar det med företagslån?

Till att börja med så finns det som beskrivet ovan olika typer av företagslån, inklusive säkrade och osäkrade lån, och de kan ansökas om från olika långivare, inklusive banken, kreditbolag och andra online-långivare. Säkrade företagslån kräver att företaget sätter upp en säkerhet, såsom fastigheter eller utrustning, som kan tas tillbaka om lånet inte betalas tillbaka. Osäkrade företagslån kräver inte någon säkerhet, men räntan är oftast högre än för säkrade lån och du som privatperson står som garant för att lånet betalas tillbaka.

Är det lätt att få företagslån?

Här är svaret både ja och nej. Det kan vara svårt att få ett företagslån beroende på företagets ekonomiska situation och kreditvärdighet. Företag som är relativt nya eller har en dålig kreditvärdighet kan ha svårt att få ett företagslån från en traditionell bank eller finansiell institution. Men det finns andra alternativ som kan erbjuda företagslån med mer flexibla villkor och lägre krav på kreditvärdighet. Oftast är det långivare som specialiserar sig på företagslån utan säkerhet.

Men i allmänhet är det svårt att få företagslån utan att ha en bra ekonomisk historia och kreditvärdighet, och det kan kräva tid och ansträngning att få en ansökan godkänd.


Företagslån från 10 000 kr - 30 miljoner! Pengarna på dagen!

★★★★★

Företagslån upp till 15 miljoner! Ingen säkerhet krävs!

★★★★★

Från ansökan till att du får dina pengar på 48 timmar!

★★★★★

Svar inom 15 minuter! Lån upp till 1 miljon! 24 månader!

★★★★★

Från ansökan till utbetalning av lånet på 24 timmar!

★★★★★

Företagslån upp till 5 miljoner! Snabb ansökan!

★★★★★

Inget krav på full personlig borgen vid företagslån!

★★★★★

Jämför företagslån hos över 20 långivare med bara en UC!

★★★★★

Låna upp till 1 miljon! Låneoffert inom en timme!

★★★★★


Hur svårt är det att få företagslån?

Vad krävs för att få ett företagslån? Företag med en stabil ekonomi och en god kreditvärdighet har vanligtvis lättare att få ett företagslån eftersom det visar på en historia av ansvarsfullt hanterande av ekonomi och skulder. Men det är inte alltid fallet eftersom det finns andra faktorer som spelar in, såsom branschen företaget verkar i eller hur lång tid företaget har funnits. Så i allmänhet kan det vara svårt att få ett företagslån beroende på en rad faktorer, men det finns alternativ och det är viktigt för företag att undersöka sina olika val och förstå de krav som gäller för att få ett lån.

Hur mycket får ett nystartat företag låna?

Ett nystartat företag med en dålig kreditvärdighet eller en osäker ekonomisk situation kan ha svårt att få ett lån från traditionella banker och finansiella institutioner. Men det finns alternativ för att få lån, såsom långivare eller kreditgivare som specialiserar sig på företagslån. Dessa långivare brukar ha högre räntor och avgifter så det är viktigt att jämföra räntor och villkor innan ansökan.

Om det är ett startup företag kan man ibland bara få ett mindre lånebelopp upp till 50 000 kronor. Men om företaget har ett bra affärskoncept, en stabil ekonomi och en god kreditvärdighet, kan det i vissa fall få låna upp till 500 000 kronor. Här kan du jämföra och ansöka om företagslån för nystartade företag.

Så det är inte kört  för ett nystartat företag men det gäller att undersöka sina olika val och förstå de krav som gäller för att få ett lån. Det kan vara bra att ta hjälp av en låneförmedlare, för att få bästa möjliga råd och hjälp med att hitta det bästa lånet för företaget.

Källa: www.almi.se

Ansök om bästa företagslånet

Hitta det perfekta företagslånet för din verksamhet

En enkel och smidig jämförelse av företagslån Välkommen till Swefinans – din partner i företagsfinansiering! ... Läs mer
Företagslån för att betala elräkningen

Kan inte betala elräkningen

Allt fler företag kan inte betala elräkningen Att ha problem med att betala elräkningen är ... Läs mer
Företagslån med betalningsanmärkning

Företagslån med betalningsanmärkning

Kan man få ett företagslån med betalningsanmärkning? Det korta svaret är JA. Dock kan det ... Läs mer
Vad krävs för att få ett företagslån?

Vad krävs för att få företagslån?

Vi reder ut vad som krävs för att få ett företagslån? Vad krävs för att ... Läs mer