Jämförelse av populära SMS-lån

Guiden till de mest populära SMS-lånen 2023

SMS-lån har blivit allt mer populära bland människor som behöver snabb finansiering, men vad är det för skillnader mellan de olika alternativen på marknaden? I denna guide går vi igenom långivarna som erbjuder sju av de mest populära SMS-lånen på marknaden idag och ger dig en överblick över deras villkor, räntor och avgifter så att du kan göra ett informerat beslut om vilket lån som passar dig bäst.

Populära SMS-lån med låg ränta

 • Northmill har en effektiv ränta från 6.05% – Läs mer
 • Fairlo har utbetalning direkt och effektiv ränta från 16%  – Läs mer
 • Saldo betalar ut lån dygnet runt till en effektiv ränta från 26% – Läs mer
 • Brixo lånar upp till 50 000 kr med en effektiv ränta på 31,8%  – Läs mer

SMS-lån vs traditionella lån

 • SMS-lån är oftast kortfristiga lån med en återbetalningstid på några veckor eller månader medan traditionella lån kan sträcka sig över flera år.
 • Ansökningsprocessen för SMS-lån är oftast enklare och snabbare än för traditionella lån eftersom lånebeloppen är mindre och kraven på kreditvärdighet är lägre.
 • Räntorna för SMS-lån är ofta högre än för traditionella lån på grund av den korta återbetalningstiden och det högre risken för långivaren.
 • SMS-lån har ofta färre krav på säkerhet och kreditvärdighet än traditionella lån vilket gör lånen tillgängliga för personer med dålig kreditvärdighet eller brist på säkerhet.
 • De höga räntorna och avgifterna som ofta är kopplade till SMS-lån kan göra dem dyrare än traditionella lån på lång sikt och särskilt om lånet inte återbetalas inom den avtalade tidsramen.

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är den totala kostnaden för ett lån, inklusive både ränta och eventuella andra avgifter som kan tillkomma. Det är ett sätt att mäta den faktiska räntan på ett lån, eftersom det inkluderar alla kostnader som kan påverka lånet, och därför ger en mer exakt bild av det totala kostnaden för att låna pengar.

Effektiv ränta uttrycks vanligtvis som en procentandel av det belopp som lånas och beräknas genom att ta hänsyn till räntesatsen och eventuella andra kostnader, som t.ex. uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Eftersom den effektiva räntan tar hänsyn till alla kostnader som kan påverka lånet, ger den en mer realistisk bild av den totala kostnaden för lånet, vilket gör det enklare att jämföra olika lån med varandra.

Effektiv ränta för SMS-lån: Vad kan man förvänta sig?

Den effektiva räntan för ett SMS-lån kan variera beroende på långivare, lånebelopp och återbetalningstid. Generellt sett är effektiva räntor för SMS-lån högre än för traditionella lån eftersom SMS-lån oftast är kortfristiga lån med högre risk för långivaren.

Det är vanligt att se effektiva räntor på mellan 20-40% för SMS-lån men de kan också vara högre än så. Detta innebär att det totala beloppet som ska betalas tillbaka inklusive ränta och avgifter kan vara betydligt högre än det ursprungliga lånebeloppet.

Populära SMS-lån med låg ränta

 • Northmill har en effektiv ränta från 6.05% – Läs mer
 • Fairlo har utbetalning direkt och effektiv ränta från 16%  – Läs mer
 • Saldo betalar ut lån dygnet runt till en effektiv ränta från 26% – Läs mer
 • Brixo lånar upp till 50 000 kr med en effektiv ränta på 31,8%  – Läs mer

Populära SMS-lån med en låg effektiv ränta

Ränta på SMS-lån varierar stort mellan olika långivare. När du ska ansöka om ett SMS-lån ska du se till att få så låg ränta som möjligt på ditt lån. Här nedan listar vi populära SMS-lån där du har störst chans att få en låg ränta.

Det är viktigt att noga läsa igenom alla villkor och avgifter innan du ansöker och att se till att du förstår vilka kostnader som är kopplade till lånet. På så sätt kan du undvika att bli överraskad av höga räntor och avgifter som kan göra lånet dyrare än vad som först verkade vara fallet.


Lån upp till 20 000 kr! Pengarna direkt! Utbetalning dygnet runt! Ingen UC!

★★★★★

Kreditupplysning via Creditsafe! Lån upp till 50 000 kr! Nya kunder ränefritt!

★★★★★

Låna upp till 50 000 kr utan UC! Utbetalning samma dag! Snabbt svar!

★★★★★

Lån upp till 70 000 kr! Utbetalning 24/7! Kreditupplysning via Creditsafe!

★★★★★

Låna upp till 50 000 kr! Betalningsanmärkning går bra! Ingen UC! Svar direkt!

★★★★★


Fördelar med SMS-lån jämfört med traditionella banklån

 1. Snabb utbetalning: SMS-lån är kända för sin snabba utbetalningstid vilket innebär att du kan få tillgång till pengarna på bara några minuter till timmar efter att din ansökan har godkänts. Detta kan vara ett viktigt kriterium för dig som behöver låna pengar snabbt.
 2. Låga krav på kreditvärdighet: SMS-lån är tillgängliga för dig som är folkbokförd i Sverige och ofta tillgängliga för personer med en mindre bra kreditvärdighet vilket innebär att personer som har svårt att få godkänt för traditionella banklån kan ha lättare att få godkänt för ett SMS-lån. Det är också vanligt att du kan låna utan UC vilket är positivt för din UC-Score.
 3. Enkel ansökningsprocess: Att ansöka om ett SMS-lån är vanligtvis en enkel process som kan göras online eller via mobilappen. Det kräver ofta bara några enkla steg och du behöver inte fylla i omfattande pappersarbete som kan vara fallet med traditionella banklån.
 4. Mindre lån: SMS-lån erbjuder vanligtvis mindre lånebelopp än traditionella banklån. Detta kan vara en fördel för dem som bara behöver en mindre summa pengar och inte vill ta på sig en stor skuld. Dessutom tar ofta traditionella banker ut en uppläggningsavgift vilket du kan slippa när du ansöker om ett SMS-lån.
 5. Flexibilitet: SMS-lån kan vara mer flexibla än traditionella banklån. Du kan vanligtvis välja hur länge du vill ha lånet och hur mycket du vill låna, vilket ger dig mer kontroll över din skuldsättning.

Hur vanligt är det med SMS-lån i Sverige?

Det finns ingen exakt siffra på hur stor del av befolkningen som tar SMS-lån i Sverige, men enligt en rapport från finansinspektionen i mars 2020 hade ungefär 1,3 miljoner personer tagit ett snabblån eller konsumentkredit det senaste året. Det är dock viktigt att notera att inte alla snabblån är SMS-lån och inte alla som tar lån väljer att använda SMS-lån. SMS-lån är populärast hos yngre personer och personer med lägre inkomster.

Ett annat populärt lån är samlingslån

Ett samlingslån innebär att man tar ett större lån för att betala av flera mindre lån, inklusive SMS-lån. Istället för att ha flera olika lån med olika villkor och räntor kan man samla allt till ett större lån med en enda månadskostnad. Det här kan vara riktigt effektivt för att minimera räntekostnader samt för att minska den totala månadskostnaden.

Att samla ihop flera SMS-lån till ett större lån kan vara en bra idé om man har svårt att betala av de mindre lån och vill ha en lägre ränta och bättre överblick över sina lån. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett samlingslån oftast leder till längre löptid och man bör därför vara noga med att jämföra olika alternativ och läsa villkoren noggrant innan man bestämmer sig.

För att baka ihop flera SMS-lån till ett större lån kan du följa dessa steg

 1. Gör en lista över alla befintliga lån, inklusive SMS-lån, och notera ränta, månadskostnad och löptid.
 2. Här hittar du flera olika långivare som alla erbjuder samlingslån.
 3. Ansök om det nya samlingslånet och uppge vilka lån som ska betalas av. Du kan låta banken sköta återbetalningen eller göra det själv. Det är vanligast att själv betala tillbaka lånen, då anger du inte vilka lån som ska betalas av utan anger bara det belopp du vill låna.
 4. När det nya lånet har beviljats betalar banken ut pengarna till de olika långivarna för att lösa befintliga lån. Alternativt så betalar dom ut direkt till dig och så löser du dina lån och krediter själv.

5 populära samlingslån


Lån upp till 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Lån upp till 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Rekommenderas

Lån mellan 10 000 - 600 000 kr! Endast en kreditupplysning!

★★★★★

Låna upp till 150.000 kr! Pengarna på kontot samma dag!

★★★★★

Låna upp till 500 000 kr med riktigt låg ränta från 3,50%!

★★★★★


Få kontroll över dina lån med populära SMS-lån och samlingslån

Att ta ett lån är ett stort beslut och det finns många olika alternativ att välja mellan, från traditionella banklån till snabba SMS-lån. Oavsett vilket lån man väljer är det viktigt att jämföra räntor och villkor för att hitta det bästa erbjudandet och undvika onödigt höga lånekostnader. Det kan också vara bra att läsa omdömen och recensioner av långivare för att få en uppfattning om deras kundservice och pålitlighet. Genom att göra sin research bland populära SMS-lån och jämföra olika alternativ kan man hitta ett lån som passar ens behov och budget på bästa sätt.

SMS-lån med direkt utbetalning alla dagar i veckan!

SMS-lån med direkt utbetalning alla dagar i veckan!

SMS-lån som ger pengar direkt I ljuset av de senaste rapporterna om svenska hushålls växande ... Läs mer
Ansökan om SMS-lån med direktutbetalning

Hitta ditt SMS-lån med direktutbetalning

Hitta det bästa SMS-lånet med direktutbetalning idag Ta dig en stund och utforska vår insiktsfulla ... Läs mer
Lån utan inkomst?

Lån utan inkomst – Är det möjligt?

Kan man verkligen få lån utan inkomst? Att navigera i lånemarknaden utan en fast inkomst ... Läs mer
Utforska SMS-lån, från regler till risker med betalningsanmärkningar

Allt du behöver veta om SMS-lån

Vad är ett SMS-lån? SMS-lån, även kända som snabblån, har blivit alltmer populära i Sverige ... Läs mer