Fem tips för att hitta det bästa kreditkortet

Coop Mastercard och andra populära kreditkort

Att välja det rätta kreditkortet kan vara en överväldigande process. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, såsom avgifter, räntor, belöningar och bonusar. Men med rätt information kan du göra ett smart val som passar dina behov och livsstil. I denna artikel kommer vi att gå igenom fem tips för att hitta det bästa kreditkortet för dig.

 1. Bestäm dina prioriteringar

För att hitta det bästa kreditkortet för dig måste du veta vad som är viktigast för dig. Är du ute efter att samla poäng eller miles för att resa? Vill du ha cashback på dina inköp? Eller kanske vill du ha ett kreditkort med låg ränta om du behöver betala av dina köp över tid? När du har bestämt vad som är viktigast för dig kan du börja leta efter kreditkort som uppfyller dina behov.

 1. Jämför kreditkort

När du har bestämt vilka faktorer som är viktiga för dig, börja jämföra kreditkort. Det finns många tjänster som erbjuder en jämförelse av olika kreditkort. Tänk på att ta hänsyn till både förmåner och avgifter när du jämför olika kreditkort. Du vill ha ett kort med de förmåner som är viktiga för dig, men du vill också undvika kort med höga avgifter eller räntor.

 1. Förstå förmånerna

Innan du ansöker om ett kreditkort, se till att du förstår vilka förmåner som erbjuds. Många kreditkort erbjuder belöningar som cashback eller poäng, men det kan finnas begränsningar eller utgångsdatum för dessa förmåner. Se också till att du förstår vilka bonusar som finns tillgängliga och hur du kan tjäna dem. En del kort erbjuder till exempel en bonus när du ansöker om kortet eller gör ett visst antal köp inom en viss tidsram.

 1. Tänk på din kreditvärdighet

Din kreditvärdighet kan påverka vilka kreditkort du kan ansöka om och vilka räntor och avgifter som erbjuds. Om du har en hög kreditvärdighet, kan du ha tillgång till kreditkort med bättre förmåner och lägre räntor. Om du har en låg kreditvärdighet kan du fortfarande hitta kreditkort som passar dina behov, men du kan behöva betala högre avgifter och räntor. Se till att du har en realistisk uppfattning om din kreditvärdighet innan du börjar leta efter kreditkort. Läs mer om kreditvärdighet och UC-Score.

 1. Ansök med försiktighet

När du har hittat ett kreditkort som passar dina behov, ansök med försiktighet. Se till att du först läser igenom villkoren och förstår alla avgifter och räntor som är förknippade med kortet. Se också till att du kan betala av dina köp i tid för att undvika höga räntekostnader. När du ansöker om ett kreditkort kan det också påverka din kreditvärdighet, så tänk på att begränsa antalet ansökningar du gör.

Sammanfattningsvis är det viktigt att göra sin research och ta sig tid att jämföra olika kreditkort innan man ansöker om ett. Genom att förstå dina prioriteringar och välja ett kort med förmåner som passar dina behov, kan du hitta det bästa kreditkortet för dig och maximera dina belöningar och bonusar. Tänk också på din kreditvärdighet och ansök med försiktighet för att undvika onödiga avgifter och räntekostnader. Med dessa tips är du på god väg att hitta det perfekta kreditkortet för dina behov och livsstil.

Hur du hittar det bästa kreditkortet för dina behov

Att jämföra olika kreditkort innan man ansöker är en viktig del av att hitta det bästa kreditkortet för dina behov. Genom att ta dig tid att undersöka och utvärdera olika kort kan du hitta ett kort med förmåner som passar just din livsstil och spenderingsvanor.

Fördelar med att jämföra kreditkort

 • Du kan hitta bättre bonusar – olika kreditkort erbjuder olika bonusar och förmåner. Genom att jämföra olika kort kan du hitta det som ger dig mest tillbaka på dina köp, till exempel rabatter på bränsle, bonuspoäng på inköp eller cashback.
 • Du kan spara pengar – olika kreditkort har olika avgifter och räntor. Genom att jämföra kan du hitta ett kort med lägre avgifter och räntor, vilket kan spara dig pengar på sikt.
 • Du kan hitta ett kreditkort med bättre villkor – olika kreditkort har olika villkor och förmåner, till exempel försäkringar, reseförmåner och avbetalningstider. Genom att jämföra kan du hitta det kort som ger dig de bästa villkoren för dina behov.

När du ska ansöka om ett kreditkort är det viktigt att tänka på flera faktorer för att hitta det bästa kreditkortet för dig. Fundera på detta när du överväger dina beslut.

 • Belöningar och förmåner – vilka förmåner är viktiga för dig? Vill du ha rabatter på bränsle eller matvaror, bonuspoäng på inköp eller kanske cashback? Välj ett kort med förmåner som passar din livsstil och spenderingsvanor.
 • Avgifter och räntor – olika kreditkort har olika avgifter och räntor. Se till att du förstår vilka avgifter som gäller för kortet, till exempel årsavgift, räntor på avbetalning och uttagsavgifter.
 • Kreditgräns – hur mycket kredit behöver du? Välj ett kort med en kreditgräns som passar dina behov och som du kan betala av i tid.
 • Villkor och förmåner – olika kreditkort erbjuder olika förmåner, till exempel försäkringar och reseförmåner. Se till att du förstår vilka förmåner som gäller för kortet och om de passar dina behov.
 • Kreditvärdighet – ansök med försiktighet för att undvika onödiga ansökningar som kan påverka din kreditvärdighet negativt. Välj ett kreditkort som passar din kreditvärdighet och som du har störst chans att bli beviljad för.

Genom att tänka på dessa faktorer och jämföra olika kreditkort kan du hitta det bästa kreditkortet för dina behov och livsstil.

Några av det bästa kreditkorten på marknaden just nu

1. Coop Mastercard Mer

Poäng på allt du handlar

Använd kortet till alla dina köp – här hemma och i resten av världen. Du får 0,5 poäng extra per krona på allt du handlar både på och utanför Coop. När du handlar i din Coop-butik eller på coop.se får du dessutom poäng enligt poängtrappan.

Poängtrappan: Ju mer du handlar på Coop desto mer poäng får du. För varje tusenlapp du handlar för hos Coop, flyttar du upp ett steg i trappan och tjänar fler poäng per krona. Första tusenlappen ger 0,5 poäng/kr. Nästa tusenlapp ger 1 poäng/kr. Så fortsätter det hela vägen upp till 5 poäng/kr. Allt du handlar för över 5 000 kr/mån ger alltså 5 poäng/kr.

COOP Mastercard Mer

Fördelar med Coop Mastercard Mer Läs mer här.

 • Poäng på allt du handlar – överallt.
 • Upp till 55 dagars räntefri kredit.
 • Trygga resor och säkra köp.
 • Tre kort i ett; medlems-, betal- och kreditkort.
 • Poängtrappa ”Upp till 5% tillbaka” när du handlar på Coop.
 • Poängintjäning hos våra partners ” Upp till 6 poäng/krona”.

2. Kortio

Det här är en smart tjänst som hjälper dig att ansöka till flera kreditkort med endast en kreditupplysning på dig som kund, oavsett antal banker som behandlar din kreditansökan. Kreditupplysningen ligger till grund för bankernas kreditbedömning och de villkor de kan erbjuda. När du ansöker via Kortio bedöms du av banken på precis samma sätt som om du hade vänt dig direkt till banken. Kortios tjänster är helt kostnadsfria för dig som kund.

Fördelar med Kortio Läs mer här.

 • Tydlig jämförelse av kreditkort
 • Endast en kreditupplysning

Ansök om det bästa kreditkortet för dina behov

 • Coop Mastercard Mer har upp till 55 dagar räntefri kredit – Läs mer
 • Kortio låter dig ansöka till flera kreditkort med bara en kreditupplysning  – Läs mer
 • Credifi betalar ut lån dygnet runt alla dagar – Läs mer
 • Lumify låna upp till 70 000 kr utbetalning dygnet runt – Läs mer
Bästa kreditkortet

Fem tips för att hitta det bästa kreditkortet

Coop Mastercard och andra populära kreditkort Att välja det rätta kreditkortet kan vara en överväldigande ... Läs mer